8 alastonta totuutta alasti nukkumisesta

Parhaan unen saamiseksi, sinun pitäisi hylätä flanelliyöpaita ja maata täysin alasti peiton alla. Siten nukut todennäköisesti paljon paremmin.

Kylminä iltoina voi olla houkuttelevaa mennä nukkumaan hyvin pukeutuneena, varsinkin jos lämpötila on alhainen makuuhuoneessa.

Mutta saavutat paremman unen laadun, paremman itsetunnon ja jopa stressitasosi voi laskea, jos nukut alasti. Eikä vähiten siksi, että siitä tulee myös intiimimpää, jos nukut kumppanin kanssa.

8 hyötyä pyjaman hylkäämisestä:

1) Nukahdat nopeammin

Makuuhuoneympäristö on meille tärkeä, jotta voimme nukkua hyvin, ja optimaalinen makuuhuoneen lämpötila on vain 14-18 astetta. Jos nukut ilman vaatteita, voit alentaa kehon lämpötilaa ja saavuttaa paremman unen laadun.

Muussa tapauksessa liian lämmin ympäristö voi häiritä unen REM-sykliä.

Alhaisemmat lämpötilat toimivat biologisena signaalina kehollesi, jotta voit nukkua. Kun nukut alasti, se lisää mahdollisuutta nukahtaa nopeammin.

Kun kehon lämpötila laskee, voit myös paremmin tuottaa unihormoni melatoniinia, mikä on tärkeää hyvälle unelle. Lue lisää siitä jutun alaosasta.

2) Korkeampi itsetunto

Erään tutkimuksen mukaan alasti nukkuminen voi auttaa lisäämään itsetuntoa ja vähentämään itsetuntokompleksia. Siksi voi olla hyödyllistä viettää enemmän aikaa alasti parantaaksesi minäkuvaasi.

Koska aina ei kuitenkaan ole soveliasta olla alasti, voit ottaa tavaksi olla alasti, kun menet nukkumaan.

3) Vähemmän stressiä

Huono uni on yhteydessä stressiin ja korkeisiin kortisolitasoihin. Kun nukut vaatteet päällä ja lämpenet yöllä, kortisolitasot yleensä kohoavat, jopa herättyäsi. Tämä voi johtaa muun muassa ahdistukseen ja painonnousuun.

Siksi voi olla viisasta nukkua alasti, jotta voit pitää kehon lämpötilan alhaalla, ja jotta kehosi säätelee paremmin kortisolitasoja.

Lue myös: Uniongelmat: Näin saat paremman unen

4) Vältyt ylimääräisiltä kiloilta

Useat tutkimukset osoittavat, että unen ja lihavuuden välillä on yhteys. Siksi sinun pitäisi varmistaa hyvät yöunet, jotta vältyt ylimääräisiltä kiloilta, jotka tulevat liian vähäisen unen seurauksena.

Lue myös: Oletko yrittänyt nukkua itsesi kevyemmäksi?

Ja kun nukut alasti, autat lisäämään aineenvaihduntaasi. Se osoitettiin pienessä katsauksessa miesten keskuudessa, jotka nukkuivat 19 asteen lämpötiloissa.

5) Hyväksi vaginalle

Naisille voi olla hyödyllistä nukkua alasti, koska tiukat alusvaatteet voivat lisätä sieni-infektion riskiä. Monet gynekologit jopa suosittelevat naisia nukkumaan ilman pikkuhousuja.

Riippumatta siitä, mitkä vaatteet valitset päivällä, annat kehollesi hieman hengähdystaukoa yöllä, kun nukut ilman vaatteita.

6) … ja siittiöiden laadulle

Miehet voivat myös hyötyä alasti nukkumisesta. 656 miehen tutkimus osoitti, että tiukkojen alusvaatteiden ja siittiöiden laadun välillä on yhteys. Boksereita käyttäneillä miehillä siittiöiden laatu oli parempi kuin tiukkoja pikkuhousuja käyttäneillä.

Siksi voi olla hyödyllistä riisua alusvaatteet nukkumaan mennessäsi. Siten kivekset saavat optimaalisen lämpötilan toimiakseen hyvin.

7) Intiimisyys lisääntyy

Kun nukut alasti kumppanisi kanssa, vapautuu oksitosiinia, joka tunnetaan myös nimellä rakkaushormoni, mikä on tärkeää yhtenäisyyden luomiseksi sinun ja kumppanisi välille.

Toisin sanoen kehon kosketus on hyväksi terveydellesi, ja oksitosiini saa sinut nukkumaan paremmin. Lisäksi se voi tarjota paremman seksielämän ja johtaa stressin vähenemiseen, kun nukutte alasti yhdessä.

8) Alasti nukkuminen = enemmän melatoniinia

Toisin sanoen optimaalisen unen saavuttamiseksi sinun tulisi välttää lämpenemistä nukkuessasi. Jos nukut vaatteet päällä ja lämpenet, kehosi vähentää unihormoni melatoniinin tuotantoa, mikä on meille tärkeää, jotta voimme nukkua hyvin.

Voit myös saada melatoniinia luonnollisesti ravintolisän, kuten 8hours, kautta. Maukkaat purutabletit sisältävät 1 mg melatoniinia, mikä auttaa lyhentämään nukahtamiseen kuluvaa aikaa. B6-vitamiini auttaa myös vähentämään väsymystä ja uupumusta. Juuri nyt voit kokeilla 8hoursia puoleen hintaan! 

8hours

Kokeile 8hoursin 60 päivää

50% alennuksella – vain 17,25

Kirjoita puhelinnumerosi

Sinut ohjataan tilauslomakkeeseen, joka on esitäytetty puhelinnumeroosi liitetyillä tiedoilla ja josta voit lukea lisää tilauksesta ja tilausehdoista ennen tilaamista. Et tilaa vielä mitään.