Tutkimukset

8hours (8 tuntia) on luonnollinen reseptivapaa univalmiste, joka sisältää melatoniinia, teaniinia, kamomillauutetta ja B6-vitamiinia.

Melatoniini on kehon oma unihormoni. Melatoniini muodostuu serotoniinista ja erittyy aivojen epifyysistä. Tämä ainesosa auttaa sinua nukahtamaan nopeammin ja parantaa unen laatua. Melatoniini auttaa myös vähentämään aikaerorasitusta (jet lag) ja säätelemään vuorokausirytmiä.

Lisäksi 8hours koostuu teaniinista, vihreässä teessä olevasta aminohaposta. Tämä auttaa sinua tuntemaan olosi rentoutuneeksi, helpottaa stressiä ja rauhoittaa. Vaikutus saavutetaan 45-250 mg: n päivittäisellä saannilla. 8hours sisältää 2,5 mg teaniinia. 

8hours sisältää myös kamomillauutetta, jonka tiedetään vaikuttavan rauhoittavasti. Eräs tutkimus osoitti, että kamomillalla voi olla myönteinen vaikutus uniongelmista kärsiviin ikäihmisiin. Osallistujat ottivat kamomillaa 400 mg kahdesti vuorokaudessa 4 viikon ajan. 8hours sisältää 100 mg kamomillauutetta.

B6-vitamiini auttaa vähentämään väsymystä ja uupumista, minkä ansiosta voit tuntea olosi virkeämmäksi, kun nouset aamulla.

Tutkimukset:

The effectiveness of melatonin for promoting healthy sleep: a rapid evidence assessment of the literature

Reduced Stress and Improved Sleep Quality Caused by Green Tea Are Associated with a Reduced Caffeine Content

Anti-stress effect of theanine on students during pharmacy practice: positive correlation among salivary α-amylase activity, trait anxiety and subjective stress

L-Theanine reduces psychological and physiological stress responses

Reduced Stress and Improved Sleep Quality Caused by Green Tea Are Associated with a Reduced Caffeine Content

Investigation effect of oral chamomilla on sleep quality in elderly people in Isfahan: A randomized control trial

Effects of an intervention with drinking chamomile tea on sleep quality and depression in sleep disturbed postnatal women: a randomized controlled trial

The effects of chamomile extract on sleep quality among elderly people: A clinical trial